Oorkaars therapie

Deze oeroude therapie, die oorspronkelijk afkomstig is van de Hopi indianen uit het zuiden van Noord-Amerika, werd meer dan zeventien jaar geleden opnieuw ontdekt! Sindsdien worden de oorkaarsen door artsen, heilpraktiker, natuurgeneeskundigen en andere therapeuten, met enorm succes toegepast. De oorkaarsen die ik gebruik zijn voor 100% uit natuurlijke grondstoffen vervaardigd. Natuurzuivere katoen wordt tot een cilinder gerold na gedrenkt te zijn in zuiver bijenwas, vermengd met verpulverde kruiden volgens origineel recept van de Hopi indianen, met onder meer honingextract, etherisch extract van salie, hertshooi en kamille.

De Werking

Tijdens het verbranden van de oorkaars zijn verschillende fasen in de werking ervan te onderscheiden. Dankzij het “schoorsteeneffect” ontstaat een lichte onderdruk in de uitwendige gehoorgang en een vibratie van de luchtzuil door de werking van de vlam. Hierdoor wordt het trommelvlies als het ware licht gemasseerd, hetgeen een drukregulatie in het middenoor tot gevolg heeft. Patiënten spreken van een weldadig, bevrijdend en lichter gevoel in de hoofd-oor-regio.

Indicaties voor behandelen met oorkaarsen

 • Frequente ontstekingen in, of irritaties van keel-, neus-, voorhoofd- en bijholten, oordruk, (“dichtslaan” van het oor) oorpijn, verstopping, keelpijn, beginnende verkoudheid, griep.
 • Vegetatieve storingen, verminderde locale doorbloeding en stofwisseling, overmatige prikkelbaarheid, hyperactiviteit, stress symptomen, nervositeit, slapeloosheid.
 • Doofheid, oorsuizing.
 • Hoofdpijn, migraine, sinusitis, ontstoken amandelen en vele aan stress gerelateerde klachten.
 • Het effect van deze kaarsen wordt nog verbeterd door een massage van de oorschelpen en de lymfevaten onder het oor.

  Effect van de oor reflexzone massage

  Met de oorreflexzone massage kan de zelfwerkzaamheid van ieder orgaan worden ondersteund. Op en rondom de oorschelp liggen honderden reflexzones en acupunctuurpunten die door de massage gestimuleerd worden, waardoor ook het regeneratieproces in onder andere het bindweefsel wordt geprikkeld. De circulatie van energie, bloed- en lymfe zal hierbij in het gehele organisme verbeteren.

  Het gebruik van oorkaarsen sluit een eventueel bezoek aan een arts niet uit!!!