De Reikicursussen

U kunt Reiki dus meemaken via een behandeling, maar het kan ook zijn dat u denkt: "Dit wil ik ook graag doen."

Er zijn mensen die van jongs af aan deze energie kunnen doorgeven aan anderen. Maar bij velen van ons stopt dit al op jonge leeftijd. Het "doorgeefkanaal" sluit zich dan door allerlei invloeden van binnenuit en buitenaf. Een Reiki master kan via inwijdingen dit "doorgeefkanaal" openen en u afstemmen op deze energie. Vanaf dat moment kan u via de handen Reiki geven aan uzelf en anderen. Iemand die Reiki geeft, is een "doorgeefkanaal" voor deze levensenergie; u geeft dus niet uw eigen energie weg. Naast het geven van energie, helpt Reiki ook bij uw eigen ontwikkeling als mens. Een Reiki cursus bestaat uit drie delen, graden genoemd. Na elk deel mag u zelf beslissen of u verder wilt gaan.

Door inwijdingen - een aantal rituelen - worden bij de 'leerling' de energiekanalen geopend. Meestal ervaart u vlak na de inwijdingen al veranderingen in de handen en merkt u dat de energie stroomt. Anderen ervaren dit na enige tijd

Bij Reiki 1 heeft u geleerd hoe u uzelf en anderen kunt behandelen met de handposities.

Reiki 2

Bij Reiki 2 krijgt u drie symbolen waarmee u tijdens behandelingen kunt werken. De symbolen hebben ieder hun eigen waarde en betekenis. U leert hoe u op afstand kunt behandelen en Reiki kunt zenden, ook naar situaties of personen in het verleden of de toekomst. U krijgt uitleg over de symbolen en we oefenen met het tekenen en gebruik ervan. We hebben het over uw wensen en doelen met Reiki en de ontwikkeling die u - mede dankzij Reiki - hebt doorgemaakt. De cursus voor Reiki 2 bestaat uit 2 dagdelen:

  • Eťn informatiedeel waarin u kennis maakt met Reiki.
  • Medita.
  • De inwijding.
  • Een oefendeel.
  • Grondingsoefening
  • eventueel een terugkom dagdeel waarin u uw ervaringen kunt vertellen en vragen kunt stellen
  • De Reiki 1 en 2 inwijdingen duren 2 dagdelen. De Reiki inwijdingen kunnen individueel of in groepsverband gegeven worden. Reiki inwijdingen gebeuren tot nu toe alleen op afspraak. Ook is er de mogelijkheid om de reiki oefenavonden bij te wonen. Wilt u meer weten of wilt u een afspraak maken. Neem gerust contact met mij op. U bent van harte welkom!