Ondersteunende adviezen

Om de behandeling te ondersteunen maak ik gebruik van orthomoleculaire- of fyto-therapie. Ik heb een opleiding gevolgd voor orthomoleculair voedingsdeskundige bij SOE. En ik ben gediplomeerd deskundige in het toepassen van de natuurlijke geneesmiddelen van A. Vogel.

Waarom orthomoleculaire suppletie en wat is het?

Orthomoleculaire suppletie is gericht op het instandhouden van een goede gezondheid. Dit doel wordt bereikt door een combinatie van de juiste voeding en het innemen van vitaminen, mineralen en andere supplementen. De normale dagelijkse voeding bevat vaak wťl de voedingsstoffen die nodig zijn als brandstof, maar niet de vele andere substanties die het lichaam nodig heeft om optimaal te kunnen functioneren. Als orthomoleculair deskundige breng ik daar door middel van suppletie- en voedingsadviezen verandering in.

Wat is Fytotherapie?

Fytotherapie werkt op basis van middelen, gemaakt uit kruiden. Kruiden worden door ons mensen al duizenden jaren als geneesmiddelen gebruikt. Ik breng de klachten in verband met uw persoonlijkheid en zoek naar de diepere oorzaak. Kruiden stimuleren de werking van het zelfgenezend mechanisme. Daarom blijven een natuurlijke levenswijze en natuurlijke voeding belangrijk. Het is niet echt effectief om een kruidenmiddel te gebruiken tegen slapeloosheid, als men tot laat in de avond TV blijft kijken en daarbij cola drinkt en chips knabbelt. In mijn adviezen streef ik er naar dat kruidenpreparaten niet langdurig hoeven te worden geslikt, omdat er gewenning kan optreden aan kruiden die langdurig gebruikt worden, waardoor ze minder effectief worden.

Zowel bij orthomoleculaire als bij fytotherapeutische middelen kan er een wisselwerking optreden met gewone medicatie. Daarom is het belangrijk goed te vermelden welke middelen u gebruikt.