Intu´tieve massage

Bij een intu´tieve massage masseer ik de huid en de daaronder liggende spieren en bindweefsels met verschillende massagetechnieken. Daarbij beschouw ik het lichaam als ÚÚn geheel en ik besteed vooral aandacht aan diÚ plaatsen waar zich spanning heeft opgehoopt. Zo pas ik de massage op elk lichaam aan. Ik doe dat door gebruik te maken van verschillende informatiebronnen:

 • EÚn informatiebron is het lichaam zelf. De huid, spieren en onderliggende organen geven informatie terug op de aanraking ervan (de huid reageert op spanningen, bijvoorbeeld door te zweten).
 • Een andere bron is wat u zelf inbrengt. In een kort voorgesprekje kunt u vertellen hoe uw lichaam aanvoelt en wat u 'dwars' zit (lichaam, emoties, gedachten). Dit hoeft echter niet.
 • Daarnaast richt ik me op het energetische veld van uw lichaam. Het lichaam heeft een elektromagnetische straling die evenredig is aan uw 'levenskracht' en 'gezondheid'.
 • Wat doe ik tijdens de intu´tieve massage?

  Eerst krijgt u de gelegenheid om te vertellen wat u wilt en hoe het met u gaat. Verder vind ik het belangrijk dat u comfortabel ligt. Gedurende de massage zijn de (meeste) kleren uit. Daarbij geldt ook dat u zich op de eerste plaats comfortabel en op uw gemak mag voelen, dus u houdt aan wat u zelf wilt. Bovendien krijgt u handdoeken op de plaatsen die op dat moment niet gemasseerd worden. Tijdens de massage gebruik ik een massage olie met etherische olie, welke ook een diepe ontspannende en reinigende werking heeft. Ook werk ik met Chi-energie. Deze energie wordt onder andere met Reiki doorgegeven. U mag vooraf aangeven of u dit wilt of niet.

  Waarom een intu´tieve massage?

  Een intu´tieve massage is een totale verademing. (Over-)belastingen, emoties en spanningen die zijn opgeslagen in het lichaam worden door de massage losgelaten . Het lichaam wordt gestimuleerd in het natuurlijke zuiveringsproces, waardoor vastgehouden afvalstoffen sneller worden afgevoerd en het 'helderder' en vanzelfsprekender gaat functioneren. De massage werkt ook direct reinigend op emotionele en mentale spanningen. Een intu´tieve massage versterkt de levenskracht, zodat de weerstand (lichamelijk, emotioneel, en mentaal) groter wordt.

  Een intu´tieve massage is vooral geschikt...

 • om zich helemaal te ontspannen,
 • als u verschillende onderdelen van het lichaam met elkaar wilt verbinden,
 • als u meer in uw lichaam en in het 'nu' aanwezig wilt zijn.
 • om uzelf te verwennen en weer fris te voelen als onderdeel van een reinigingskuur, of als periodieke verzorging.
 • als u meer kracht en vitaliteit in uw lichaam en door uw geest wilt ervaren.
 • Een behandeling duurt 55 tot 70 minuten.